Welkom bij Basischemie voor het MLO. Een chemieleerboek voor de eerste jaar van het Middelbaar Laboratoriumonderwijs.

 

Voor elk hoofdstuk staat hier extra uitleg. Niet zo uitgebreid als in het boek maar het is dan ook extra. Als er in een hoofdstuk veel nieuwe vaktermen staan dan is daar een kruiswoordraadsel van gemaakt. Ook zijn er meerkeuze testjes. Mét commentaar bij je antwoorden (feed back). Verder: linkjes met animaties of filmpjes die aansluiten bij het onderwerp.
De animaties of video’s hebben soms Engelstalige uitleg. Jammer, maar maak van dit nadeel een voordeel! Gewoon meerdere keren afspelen en je leert meteen wat Engels. Vraag anders je docent Engels om hulp.

Bij elk hoofdstuk vind je submenu's:

  • Meerkeuze test met commentaar bij je antwoorden (feed back).
  • Kruiswoordraadsel met nieuwe vaktermen.
  • Antwoorden van de opgaven.
  • Uitwerking van de opgaven.

De uitwerkingen geven niet alleen het antwoord maar ook de weg er naar toe. Uitleg bij de opgave. De beste manier van leren is natuurlijk: zelf oefenen. Maak een opgave, controleer je antwoord. Lukt het niet bekijk dán de uitwerking. En probeer het weer zelf.


Sommige linkjes verwijzen naar andere websites. Het topmenu boven deze pagina geeft de informatie die ook in de tabellen van je boek staat. En je vindt in de begrippenlijst de definities uit de hoofdstuk-samenvattingen.

De animaties en video's zijn geselecteerd om aan te sluiten bij de leerstof in het boek.  De video's laten zich meestal goed afspelen. Jammer genoeg is dat niet het geval met animaties. Deze werken vaak alleen als op de PC hulpprogramma's zijn geïnstalleerd.

  • Flash-animaties:  Adobe flash player,
  • Quick time movies: Quick time player,
  • Javascript is soms ook nodig.

Met een PC is dat geen bezwaar maar op tablets en smartphones zal dit vaak een probleem zijn.